Tidak kira ibu berkerjaya mahupun suri rumah, menguruskan rumah tangga merupakan satu kelaziman yang tidak dapat dipisahkan. Pelakon & pempengaruh media sosial, Tasha Shilla juga tidak terkecuali dalam menguruskan rumah tangga sambil bekerja.

"Sebagai seorang ibu yang aktif, saya masih boleh menyusukan anak"

Tasha Shilla

Menerusi hantaran media sosialnya baru-baru ini, Tasha Shilla telah berkongsi rutin harian setiap pagi & menyusukan anaknya yang baru berusia 5 bulan. 


Walaupun rutin hariannya terlihat sibuk, Tasha Shilla tidak lupa untuk menyediakan yang terbaik untuk anak dengan memberikan susu ibu. 

Tasha Shilla menggunakan LacFree Wearable Breast Pump 2.0
Instagram @tashashilla​​

Breast Pump bantu Tasha Shilla untuk kekal aktif & tidak terbatas oleh wayar

Tasha Shilla menggunakan Milkee Lab Lacfree Electric Breast Pump 2.0
Instagram @tashashilla​​
Hasil perahan menggunakan Milkee Lab LacFree Electric Breast Pump 2.0
Hasil perahan menggunakan LacFree Electric Breast Pump​​

Mengepam susu menjadi lebih mudah untuk ibu-ibu yang aktif & berkerjaya dengan menggunakan pam susu yang tidak berwayar (wireless), bebas tangan (handsfree) & ringan (lightweight). Menurut Tasha Shilla, beliau tidak lagi risau untuk mengepam sepanjang hari dengan Breast Pump.


Persiapan Penyusuan Untuk Ibu Berkerjaya


Bagi merealisasikan impian setiap ibu berkerjaya untuk sentiasa memberi yang terbaik kepada bayi mereka, setiap ibu perlu mempersiapkan diri dengan persiapan penyusuan. Antara barang yang wajib bagi setiap ibu yang aktif & berkerjaya termasuklah:

  • Breast Pump bebas tangan & mudah dibawa
  • Milk Storage Bag yang fleksible & menarik
  • Milk Cooler Bag untuk menyimpan susu perahan dalam masa yang lama 
  • Ice brick bagi memastikan susu sentiasa sejuk & tahan lama
  • Nursing Pad untuk menyerap lelehan susu tanpa meninggalkan tompok susu pada pakaian ibu
  • Nursing Bra bagi memudahkan ibu untuk mengepam & menyusu dengan klip penyusuan. 

Mudahkan Penyusuan dengan Milkee Lab LacFree Electric Breast Pump 2.0


Milkee Lab LacFree Electric Breast Pump 2.0 direka bagi memudahkan urusan ibu sewaktu melakukan tugas harian dengan lebih selesa tanpa disekat wayar & tiub

Apa yang menarik tentang LacFree Electric Breast Pump 2.0 ini adalah ianya direka dengan skrin LCD yang memaparkan peratusan bateri, tingkat mod & mod yang sedang digunakan. 

tasha shilla menggunakan Milkee Lab LacFree Electric Breast Pump 2.0
Paparan tahap mod & peratusan bateri​​

Selain itu, ianya mempunyai daya hisapan yang bersesuaian dengan tahapnya (level). Ibu boleh melaras tahap hisapan supaya lebih selesa sepanjang mengepam. 


LacFree Electric Breast Pump 2.0 mempunyai 3 bahagian sahaja untuk dicuci & dipasang. Jimat masa kerana ia hanya mengambil masa kurang dari 30 saat untuk memasang breast pump ini!  


Untuk ibu yang berkerja, pastinya memerlukan breast pump yang tahan lama & mampu untuk pam dalam banyak sesi. LacFree Electric Breast Pump 2.0  dapat mengepam 4 hingga 6 sesi kerana ia mempunyai kapasiti bateri yang besar - 1100 mAh. 


LacFree Electric Breast Pump 2.0 didatangkan khas dengan 2 warna yang menarik - Peppermint Green & Purple. Sesuai untuk ibu yang menyukai rona warna yang lembut. 


Milkee Lab LacFree Electric Breast Pump 2.0 mempunyai waranti 1 tahun + 1 tahun.

Jika anda ingin dapatkan LacFree Electric Breast Pump 2.0, klik disini


Lihat video yang dikongsikan di Instagram @tashashilla 

December 30, 2022 — Natalia